Deskundig en ervaren

Persoonlijk ben ik regelmatig vastgelopen. Tegenwoordig weet ik dat het mijn natuur is om mij zoveel mogelijk aan te passen aan de omgeving. Dit zorgt voor innerlijke conflicten. Ik raak door mijn aanpassingen steeds ver verwijderd van mezelf. Bovendien botst de omgeving vaak met mijn integriteitsgevoel. Vanaf mijn 16e uitten de innerlijke conflicten zich regelmatig in diepgaande depressies. Nadat ik mijn heil heb gezocht in psychologie, psychiatrie en antidepressiva, ben ik na twintig jaar aanmodderen niet naar mezelf gaan kijken maar in mezelf gaan kijken. Ik heb de vrolijke, onbevangen persoon teruggevonden die ik in de kern ben. Door mijn overtuigingen los te laten, mijn denkbeelden aan te passen en een gezonder perspectief te kiezen. Deze uitweg uit alles overheersende mind-fucks wil ik met liefde aan iedereen tonen die hier open voor staat.

In het werkende leven ben ik ook meerdere malen vastgelopen. Mijn zoektocht heeft me geleerd dat ik zowel hoogbegaafd als
hoogsensitief ben. Een combinatie die het werken in organisaties lastig maakt. Ik heb hierin onorthodoxe keuzes durven maken en de bagage die ik heb meegenomen uit al die jaren ingezet voor een eigen praktijk.

Mijn
coachings- en trainingservaring heb ik gedurende mijn werk als hogeschooldocent mogen opdoen. Hier heb ik ook mijn visie op onderwijs ontwikkeld. Naast mijn werk heb ik me bekwaamd in opvoedings- en hoog-begaafdenproblematiek. In de praktijk is de combinatie met mijn persoonlijkheid en levenservaring goud waard voor de begeleiding van anderen.

Sinds februari 2016 ben ik gecertificeerd Kerntalentenanalist, opgeleid door Frans Corten. De kerntalenten-methode is een persoonlijkheidstest die een totaalbeeld oplevert voor de rest van je leven, zonder dat je in een hokje wordt gestopt. Het maakt heel inzichtelijk waar je energie van krijgt en wat je energie kost. 

Naast mijn opleiding tot Kerntalentenanalist ben ik ook gecertificeerd Loopbaan Professional bij NOLOC en Geregistreerd Docent bij CBRKO. Verder ben ik lid van de Beroepsvereniging Kerntalentenanalisten Nederland (KTA) en van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

Maïa