Re-integratie voor UWV-cliënten

In samenwerking met Hoogbegaafd in Bedrijf kan ik hoogbegaafde volwassenen met een AG of ZW-uitkering helpen in hun zoektocht naar passend werk in een passende omgeving. Hiertoe is met het UWV een overeenkomst gesloten voor het uitvoeren van re-integratiediensten, bestemd voor twee typen klanten:

  • Klanten met een AG-uitkering; Het kan dan gaan om een WGA-, WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering.
  • Klanten met een ZW-uitkering. Dit zijn flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.

Om in aanmerking te komen voor een re-integratietraject moet je eerst toestemming hebben van het UWV. Samen met het UWV stel je een Werkplan/Plan van aanpak op dat onder andere beschrijft voor wat voor soort traject je in aanmerking komt. Via Hoogbegaafd in Bedrijf bied ik trajecten voor het perceel ‘Werkfit maken’ aan. ‘Werkfit maken’ is erop gericht om klanten weer geschikt te maken om het werk te hervatten.

 

Hoe ziet een Werkfit-traject eruit?

Een re-integratietraject is altijd maatwerk. Dit betekent dat je de begeleiding en coaching krijgt die jij nodig hebt. De onderdelen waaruit een traject ‘Werkfit maken’ kan bestaan zijn:

  • Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit; hierbij ligt de focus op het verhogen van de fysieke en psychische weerbaarheid. Wanneer je belemmeringen ondervindt gaan we samen op zoek naar hoe je hiermee kunt omgaan zodat deze je niet langer tegenhouden in je terugkeer op de arbeidsmarkt.
  • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen; met behulp van een KernTalenten-analyse maken we duidelijk waar voor jou de beste kansen liggen en in welke richting – passend bij jouw sterke KernTalenten, jouw mogelijkheden, opleiding, interesses, affiniteiten en werkervaring – jouw toekomstige werkgever gezocht moet worden.
  • Versterken van de werknemersvaardigheden; dit zal worden ingezet wanneer je als werkzoekende al wat langer uit het arbeidsproces bent. Er wordt gewerkt aan het (weer) opbouwen van een arbeidsritme en de vaardigheden die nodig zijn om een goed werknemer en collega te zijn.

Iets voor jou?

Bel of mail voor een eerste kennismaking en het afstemmen van verwachtingen.