Kleuren tegen een burn-out

 

Weet je waarom kleurboeken voor volwassenen niet aan te slepen zijn? Tuurlijk, mensen zijn op zoek naar rust in hun hoofd. Maar meer dan dat de mindful-trend ze aanspreekt, worden ze geraakt in de kern van hun zijn. Mandala’s, handlettering en scrapbooks vinden grote aftrek bij mensen die van nature sterk scoren op het KernTalent esthetische creativiteit. Door te kleuren en plakken zetten ze hun sterke KernTalent in en laden ze weer op.

Bij een burn-out (of bore-out) is mijn eerste advies dan ook: ga doen wat je als kind het liefste deed. Puzzelen, playmobiel, hutten bouwen – het maakt niet uit. Je favoriete kinderactiviteiten passen van nature bij je en daar haal jij dan ook je energie uit.

Als je al je sterke en kleine KernTalenten kent, weet je ook hoe je jouw werk optimaal moet inrichten. Dat betekent niet dat iedereen die graag met lego speelde in navolging van Nathan Sawaya lego-artist moet worden. Hoewel ik wel denk dat hij erg hoog scoort op werkgeluk. Wel is het goed om te weten dát je een bepaalde creativiteit in je hebt en welke dat is. Dan kun je er ook bewust voor zorgen dat het een plek krijgt in je loopbaan.