PERSBERICHT

HOE DENKPATRONEN JE LEVEN BEPALEN

 

Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid vindt op vrijdag 18 maart 2016 een HB-café Utrecht plaats. In dit HB-café geeft Maïa van der Meer inzicht in enkele onderwerpen uit de positieve psychologie. 

Positieve psychologie wordt ook wel gelukskunde genoemd. In dit vakgebied bekijken onderzoekers wat geluk is, wat gelukkig maakt en wat we kunnen leren van gelukkige mensen. Hieruit blijkt dat aangeleerde denkpatronen voor een groot deel bepalen hoe je het leven ervaart. En…. dat je je hersenen kunt trainen om meer geluk te ervaren. 

De hersenen van hoogbegaafden werken intensiever dan gemiddeld. Daardoor lopen hoogbegaafden cognitief tegen een hoop muren en onbegrip aan. Terugkerende teleurstellingen in de wereld om ons heen maken hoogbegaafden bovendien vatbaarder voor depressies. De inzichten uit de positieve psychologie bieden oefeningen om je hersenen een andere kant op laten denken. Wie weet kun je met de hersencapaciteit van een hoogbegaafde ook intenser geluk ervaren dan de meesten!

 Maïa van der Meer van de Praktijk voor Persoonlijk Inzicht is trainer/coach op het gebied van (hoog)begaafdheid en gevoeligheid. Ze gebruikt in haar praktijk veel inzichten uit de positieve psychologie om haar cliënten te helpen. Meer informatie over haar is te vinden op www.praktijkvoorpersoonlijkinzicht.nl.

 HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en andere belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in Arnhem, Delft,  Eindhoven, Groningen, Haarlem, Utrecht en Zwolle. Meer informatie over het IHBV en data van andere HB-Cafés zijn te vinden op www.ihbv.nl

 

 

Lees nu de recensie van deze bijeenkomst. Ook interesse in een workshop op dit gebied? Neem contact op!

Reactie schrijven

Commentaren: 0